Test af Chatbase – en AI chatbot til webshops og websites

okt 6, 2023 | Freelancer | 0 Kommentarer

Sjældent har chatrobotter bragt mere end blot irritation. Deres manglende evne til at reflektere og gå ud over fastsatte spørgsmål har aldrig imponeret. Næste generation af AI chatbotter er nu her og jeg har testet Chatbase. Tænk hvis en chatbot kunne intelligent overtage den manuelle chat og hjælpe besøgende med svar på spørgsmål og måske skabe ekstra salg og konverteringer? Chatbase mener de er et bud.

Konceptet er at man lader Chatbase læse ens website via en liste med URL’er fra eksempelvis et sitemap. Så tilegner den sig viden om indhold, produkter, priser og meget andet. Den gratis version af Chatbase har en begrænsning på at læse 400.000 tegn på et website og de slipper vel ret hurtig op på en større webshop men er sjældent et problem på mindre websites. Mit eget website er eksempelvis ca. 168.000 tegn og man kan i processen pille ligegyldige sider ud undervejs så tegn på disse sider ikke tæller med. Man kan også fodre Chatgpt med filer, PDF’er mv. med viden.

Den gratis version giver mulighed for 30 chats om måneden og det vel fornuftigt til at teste konceptet. Inden man slipper en chat løs på websitet kan man heldigvis teste den først. Og det der i den grad behov for.

Selve chatbotten er nem at integrere i et website og layout kan i nogen grad tilpasses omend der er ikke så mange muligheder som i andre chatsystemer.  Man kan se alle gennemførte chats og der er en simpel måde at opsamle leads. Ikke så meget om det her.

chatbase

En meget vigtig del er at træne sin robot og skyde den løs på en god måde. Den gratis version kan pt. trænes med ChatGpt. 3.5 turbo men den betalte version tilbyder gpt-4. Træningen består af en række instrukser hvor man dirigerer den i den rigtige retning. Chatbase foreslår

I want you to act as a support agent. Your name is “AI Assistant”. You will provide me with answers from the given info. If the answer is not included, say exactly “Hmm, I am not sure.” and stop after that. Refuse to answer any question not about the info. Never break character.

Det er som nævnt ekstremt vidste at teste sin robot grundigt før man slipper den løs. Det kan man heldigvis gøre i interfacet. På en kunde oplevede i hvert fald tre uheldige forhold som jeg måtte korrigere og lære den.

Test af kundes webshop

1.

Chatbase kunne finde på en foreslå; “Du er velkommen til at besøge os og se vores produkter….“. Da kunden var en webshop og ikke var så interesset i uanmeldte fysiske besøg måtte den jo lære det. Der står i øvrigt “Kun besøg for afhentning” på websitet men det fangede robotten ikke.

2.

Chatbase opfandt produktnavne! Selvom robotten var sat til at være “reserved” kunne den skabe kunstige produktnavne som ikke stod på websitet og det helt åbenlyse måtte den lære; “Do not make up artificial product names

3.

Det var ambitionen at chatrobotten skulle foreslå produkter og hver chat skulle indeholde et link til det foreslåede produkt i webshoppen. Den første del gik egendtligt rimeligt men så opfandt Chatbase URL’er som ikke virkede og det er naturligvis et kæmpe problem. Det lykkedes mig ikke umiddelbart at lære den kun at foreslå URL’er der virker!

Test på kimfalkner.dk

Næste step var et teste den på mit eget website. Det går allerede galt i første forsøg.

chatbase

Jeg tilbyder ikke TikTok annoncering og TikTok er ikke nævnt nogen steder på websitet. Så Chatbase lader sig ikke nøjes med det indhold den finder på websitet men søger øvrigt viden. Det er et godt eksempel på at Chatbase generelt tager sig nogle frihedsgrader og opfinder hvad som helst. Jeg forsøger straks at lære den “Only suggest offerings that are mentioned on my website and if they are not mentioned then suggest other offerings.“. Det har ingen effekt men Da jeg påfører “Do not offer to do any tiktok advertising” kommer vi i mål omend det naturligvis ikke er særligt elegant og naturligvis en tung fremgangsmåde.

chatbase

Kommer jeg til at anbefale Chatbase til mine kunder?

Nej – ikke umiddelbart. Jeg synes ikke rigtigt produktet er til det endnu. Der skal bruges alt for megen energi på at lære Chatbase hvad den ikke må. Det er ikke nok at lære den hvad den gerne må. Måske er versionen med ChatGpt 4.0 bedre og man havde sikkert fået et bedre resultat med mere intensiv træning og mere tålmodighed.