Pas på med disse typer søgetermer i Google Ads

jun 5, 2023 | Google Ads | 0 Kommentarer

Nogle grupper af søgeord har næsten altid min særlige opmærksomhed i Google Ads. de afføder nogle overvejelser om hvordan man skal kommunikere til de målgrupper eller man skal overveje at udelade dem. Her er et par af de væsentligste. 

Segment: Prisjægere
Søgninger: “Billigste”, “billig”, “hvad koster”, “pris”, “prissammenligning”, “hvad koster”, “prisbillig”, “deals”, “rabat” osv.

Hvem er de?
Prisjægere er et særligt segment hvis pris har stor betydning for deres valg. De er muligvis ikke særligt langt i en beslutningsproces og skal have en ide om deres budget rækker til en løsning. Som sådan kan det være farligt at forlade sig på sådanne søgninger og man kan være vis på at den som søger checker flere alternativer og klikker mange annoncer. Et særligt undersegment kalder jeg “tilbudsjægere” som muligvis er længere i en beslutningsproces men som i den grad er prisfølsomme og bruger søgeord som “deals” og “tilbud”, “rabat” mv. Den skal man naturligvis være ekstra påpasselig med hvis man ikke kan yde nogen rabat og andre kan.

Overvejelser:
Er man ikke prisførende i en branche og der finder flere billigere alternativer til ens produkt / ydelse kunne det være en ide at udelade sådanne søgninger. Det er i øvrigt ofte billigere kliks end de rent generiske men overvej at som nævnt at have dem som negative søgeord. Har man navngivne konkurrenter som konkurrerer kraftigt via pris kan det også være en ide at bruge deres navne som negative søgeord så man reducerer muligheden for en prissammenligning. En søgning på “pris på X” udtrykker jo i øvrigt et behov for kende en konkret pris og vælger man slet ikke at vise en pris på websitet som mange B2B virksomheder ikke gør ja, så kan man jo ikke præsentere en pris. Man må så forlade sig på at den besøgende tager kontakt og indhenter den pris.

 

Segment: Lokale søgninger
Søgninger: “Tandlæge Holstebro”, “Revisor Slagelse”, “Hundemad amager” osv.

Hvem er de?
Lokale søgninger er oftest udtryk for en præference for en lokal løsning på en udfordring. Det lokale kan være udtryk for praktikaliteter eller måske præference for en lokal løsning af ideologiske årsager. vor man ønsker at støtte det lokale erhvervsliv. I eksemplet “hundemad amager” kan det være en modvilje mod at benytte en webshop fordi man ønsker en personlig betjening eller ikke har lyst til eller gode erfaringer med at købe pågældende produkt online.

Overvejelser:
Er man ikke et lokal løsning i det område der efterlyses skal man naturligvis være forbeholden med at vise annoncer på sådanne søgeord. I enkelte tilfælde vælger jeg således at have by- og områdenavne som negative søgeord. Det særligt i en geografi som ligger ud over den hvor virksomheden befinder sig.

 

Segment: Udenlandske (engelske) søgetermer
Søgninger: Alle mulige engelske søgetermer for ens danske søgeord

Hvem er de?
Godt spørgsmål! Jeg oplever flere og flere engelske søgetermer som sniger sig ind og det naturligvis særligt hvis man har kastet sig ud i broad match søgeord og ikke forlader sig på eksakt match og phrase match hvor de nu også kan snige sig ind. Det er et åbent spørgsmål om det er herboende udlændinge som ikke er godt kørende på dansk eller det er dansksprogede som via anglificering simpelthen søger på engelsk.

Overvejelser:
Er der tale om det første og der er god søgevolumen har jeg ofte med succes opsat en engelsksproget annonce og tilmed en engelsksproget landingsside. Det er naturligvis altid en mulighed at udelade engelskprogede søgetermer hvis de ikke performer og man ikke har resurserne tiul at opsætte en dedikeret landingsside. Et interessant test er i øvrigt at opsæte en splittest på kampagneniveau hvor man tester udelukkende dansk sprog vs. “alle sprog”. Det burde teoretisk fjerne udenlandske søgninger.

 

Segment: Wikisøgninger
Søgninger: “wiki”, “wikipedia”, “hvordan”, “hvorfor”, “historisk”, “betydning”

Hvem er de?
Wikisøgninger er et udtryk for en lang række ofte produkt- og branchesøgninger som slet ikke fødes at et behov for anskaffelse af et produkt eller ydelse men snarere en bred videnssøgning.

Overvejelser:
Det er altid en god ide at brug tid til at udtænke sådanne negative søgeord før man starter en kampagne. Jeg selv er meget pjattet med https://keywordsheeter.com/ til formålet. Eksempelvis er det oplagt at have “uddannelse” som negativt søgeord i en kampagne for tandlægeydelser. “Løn” og “jobs” er også generelt gode negative søgeord selvom vi er lidt uden for Wiki søgninger.

Segment: Brand
Søgninger: Brand alene i eksakt match eller brand tilknyttet en ydelse eller anden søgning

Hvem er de?
Brandsøgninger foretages af nogen som i de langt de fleste tilfælde enten allerede er kunde eller er en mulig kunde.

Overvejelser:
Der er allerede skrevet rigtigt meget om man skal byde og vise annoncer på sit eget på sit eget brand. Skal jeg pege på den faktor som har største betydning for mig ift. dette valg er det tilstedeværelsen af konkurrerende annoncer når der søges på brandnavn. Jeg har således kunder hvor der bevidst ikke bydes på brandnavn og brandnavn er faktisk et negativt søgeord så der er et meget reelt billede af den værdi der skabes ved annonceringen og betalt brand trafik fra Google Ads går ikke ind og kannibaliserer på organisk trafik..