Et kritisk kig på digital marketing award branchen

6 mar 2023 – Læsetid: 4 min. – Antal ord: 704

Jeg undrede mig på et tidspunkt over at nogle danske bureauer år efter år vandt priser i noget som ved første øjekast virker meget prestigefyldt. Sæt årstal efter priser som “European Search Awards“, “UK Paid Media Awards“, “European Paid Media Awards“, “European Content Awards” og endda “Global Search Awards” og det er åbenlyst at det er tilbagevendende begivenheder og man ikke går i små sko.

Det som var en kilde til undren var at det synes at være de samme bureauer som vandt igen og igen men andre helt glimrede ved deres fravær og det var ikke min opfattelse at de første bureauer som sådan var dygtigere end de sidste. Det vil man kunne konstatere ved almindeligt kendskab til branchen, og at checke de vindende bureauers websites og eksempelvis bureaubiz som dækker seancerne hver år og kalder det endda “VM i search”.

Et fællestræk ved alle de prisshows “European Search Awards“, “UK Paid Media Awards“, “European Paid Media Awards“, “European Content Awards“, “Global Search Awards” osv. er at det tilsyneladende er samme udbyder. Hvert award show har et website efter samme skabelon og samme oplysninger og hvert award show har en lang række kategorier man kan vinde i. I eksempelvis “European 2023 Search awards” er ikke mindre end 45 (!) kategorier som “Best Local Campaign (PPC)”, “Best In-House Team”, “Best SEO Campaign” og 42 andre kategorier.

digital marketing awards

Humlen i det hele er at det koster en del af indsende en case hvis man ønsker at blive nomineret og måske vinde en pris. Til Global Search Awards 2023 koster det i skrivende stund £210 eks. moms for en early bird tilmelding og standardprisen er £270. Den sum er for indsendelse af en enkelt case til vurdering. Så er der forskellige rabatmuligheder hvor man kan få en gratis indsendelse af en case hvis man betaler for 5 andre. Det tilbud bemærker jeg mindst et dansk bureau benytter sig af. Nogle danske bureauer sender så mange cases ind at jeg tænker de muligvis har forhandlet sig frem til en lavere pris.

Firmaet bagved alle disse priser og awardshows er i øvrigt pænt aggressive. Efter jeg havde af nysgerrighed downloadet en entry form til at indsende en case blev jeg inden for 14 dage

1) ringet op fra England
2) var en del af et større mailflow
3) fik en personlig mail tilsendt og
4) fik en LinkedIn anmodning om at forbinde med en ansat
.

Det hele afviste jeg naturligvis. Det er ingen tvivl om de er meget interesserede i at få indsendte cases og det er er der en god grund til. Det virker som en sund forretningsmodel. Hvis man tænker sig at hver af de 42 kategorier i bare det ene awardshow modtager eks. 5-10 entries a EUR 210 eller 270 og så ganger op med 15-20 award shows så er der en del midler at hente. Hvert show har i øvrigt en række sponsorer ligesom det naturligvis koster at reservere et bord til hvert award show.

Så hvem er det de fejrer? Er det “the very best companies and people working in PPC, SEO…..”? Næppe. Der er sikkert mange dygtige bureauer som deltager og får priser men det er jo kun dem som vælger at betale for at være med. Jeg synes det kalder på selvransagelse. Hvad er det vi deltager i og hvordan bruger vi de awards?

Kim Falkner

Digital marketing og Google Ads freelancer

Jeg tilbyder hjælp til virksomheder og digitale bureauer med ondt i digital performance eller mangel på skarpe resurser. Mit kompetencesæt er særligt omkring Googles platform og jeg fungerer særligt som Google Ads freelancer samt arbejder med SEO men rådgiver bredt inden for digital marketing. Jeg har særdeles konkurrencedygtige priser som digital freelancer og naturligvis ingen bindinger på samarbejde. Som freelancer kan jeg tilbringe tid hos jer hvis i befinder jer i København.

Tag kontakt til mig her.